Hands on review Samsung Galaxy Tab S3

Home / Blog / Hands on review Samsung Galaxy Tab S3

Galaxy Tab S3

De Galaxy Tab S3 is een luxe tablet met indrukwekkende specificaties onder de motorkap. Door ondersteuning van de stylus en een toetsenbord kun je er veel meer mee dan alleen films en spelletjes. Daardoor is de Galaxy Tab S3 de beste Android Tablet die je op dit moment kunt kopen.

 

+

Lange accuduur

Premium bouwkwaliteit van glas en metaal

4 speakers met top geluid door AKG

Ondersteuning HDR beeldmateriaal

Warme kleuren en goede kijkhoeken

Ultra snelle processor

USB-C en fast charging

Standaard S Pen meegeleverd

Licht gewicht

4K video ondersteuning

Uitbreidbaar MicroSD geheugen

 

Vingerafdrukken blijven gemakkelijk achter

USB-C kan een nadeel zijn als je nog oude kabels hebt

Standaard geheugen van 32GB

Geen mogelijkheid tot het opbergen van de S Pen

Geen standaard toetsenbord meegeleverd

Geen mogelijkheid tot wireless fast charging

 

Samsung Galaxy Tab S3

  • Unboxing
  • Accessoires
  • Design & bouwkwaliteit
  • Features
  • Accuduur
  • Scherm
  • Camera
  • Software
  • Performance
  • Conclusie

 

Unboxing

Een luxe zwarte doos met op de voorkant in zilveren letters Galaxy Tab S3 geven aan wat je kunt verwachten. Rechtsboven staan de belangrijkste functionaliteiten vermeld; S-Pen, sAMOLED (het scherm), 32 GB, WI-FI. Op de achterkant staan de andere specificaties vermeld die bij alle Tab S3 modellen gelijk zijn. Open je de doos dan zie je een ondoorzichtig wit stoffen zakje met daarin de tablet. Onder de tablet zijn alle accessoires opgeborgen.

 

Accessoires

De Samsung Tab S3 ondersteunt snel opladen via USB-C, je krijgt daarom een snellader, een  USB-C kabel van 100 CM, en natuurlijk de S-Pen met een aantal reserve S-Pen puntjes en een klein tooltje om de pen puntjes te kunnen vervangen als deze versleten zijn. Daarnaast krijg je natuurlijk een papieren quick start guide met daarin de belangrijkste basis stappen.

 

Design en Bouwkwaliteit

 

De Galaxy Tab S3 is elegant ontworpen door gebruik van glas en metaal zorgt ervoor dat de tablet comfortabel in de hand ligt. Kijk je alleen naar de voorkant dan ziet deze er exact hetzelfde uit als de Galaxy Tab S2. De tablet ziet en voelt aan als een vergrote Samsung Galaxy S7 telefoon. Heeft een fysieke vingerafdruksensor en capacitieve terug en “recent gebruikt” knoppen. Als je geen gebruik maakt van een toetsenbord is het echt een entertainment apparaat.

Het echte onderscheid zit in het HDR scherm en de 4 speakers. Door gebruik te maken deze 4 speaker  komt er veel meer volume uit dan een tablet met een enkele speaker. Ook komt het niet meer voor dat het geluid wordt weggemoffeld omdat je per ongeluk je hand op de speaker hebt.

 

Features

Doordat Samsung deze tablet heeft uitgerust met sAMOLED is dit de eerste Android tablet die is uitgerust met een HDR scherm. HDR staat voor high dynamic range, wat betekent dat er een spectaculair en duidelijk contrast en en kleur bereik zichtbaar is in vergelijking met standaard HD. Zodra Netflix dit inschakelt kun je met deze tablet er meteen van genieten.

De gratis meegeleverde S-Pen is een volwaardige pen ten opzichte van de stylus. Deze is namelijk groter,het design is plat en heeft een clip waardoor deze niet weg rolt. De S-Pen ligt ook beter in de hand en je kunt gemakkelijker notities maken. De tip van de pen is gemaakt van rubber waardoor deze “lekkerder” schrijft. Ook is er een knop op aanwezig om via Air Command tools aan te roepen.

 

Accuduur

De tablet is uitgerust met een 6,000mAh accu waarmee je gemakkelijk 12 uur video’s kunt bekijken. Adaptive Fast Charger zorgt ervoor dat je de batterij in 30 minuten tot 23% kunt laden. Ook is er een stroombesparingsmodus beschikbaar waardoor je nog wat extra stroom kunt besparen. Het volledig opladen van 0 tot 100% duurt iets minder dan 3 uur.

 

Camera

De Galaxy Tab S3 is uitgerust met een 13 megapixel camera op de achterkant en een 5MP front camera. De kwaliteit van de fotos zijn goed voor een tablet, er is een flitser ingebouwd en autofocus doet zijn werk goed. Je kunt gebruik maken van gesture control (zwaaien naar de camera) om een foto te maken. Toch zal de camera van je smartphone beter zijn. Met weinig licht presteren de beide camera’s niet zo goed. Wat wel handig is, is de nieuwe software bediening. Swipe omhoog en omlaag om te wisselen tussen de camera’s en links en rechts voor instellingen en effecten.

 

Software

De tablet is standaard uitgerust met Android 7.0 Nougat met daarover heen de laatste versie van Samsung Experience software voorheen TouchWiz. TouchWiz is de afgelopen jaren behoorlijk getuned en getweaked waardoor het inmiddels prima te gebruiken is. Het voelt niet meer zo log en zwaar aan als in het verleden en er zijn meer features. De instellingen zijn doorzoekbaar gemaakt en om het minder ingewikkeld te maken, onder ieder submenu staan vergelijkbare instellingen. Verder is is de beveiligde map aanwezig waar je apps en fotos/videos apart kunt opslaan beveiligd met een aparte login.

 

Performance

De kern van de Galaxy Tab S3 bestaat uit een Snapdragon 820 processor. Dit is een nieuwe processor voor tablets maar wordt al een tijdje gebruikt in telefoons. Deze system on a chip is krachtig genoeg om alle laatste 3D spellen mee te spelen. En omdat dit een van de meest populaire processor voor telefoons is op dit moment zal de ondersteuning voor spellen ook nog wel een tijdje blijven.

Maar dit is niet de allernieuwste processor en als je een future-proof tablet  wil met een HDR scherm dan is het een beetje vreemd dat de processor een model van begin 2016 is.

In het dagelijks gebruik merk je er niets van dat er een ouder model processor gebruikt is. De tablet reageert snel en er is op weinig plekken merkbare lag.

Ook de mogelijkheid tot het uitbreiden van de het standaard 32GB geheugen met een MicroSD kaart zorgt ervoor dat je toekomst klaar bent, je kunt zelf gemakkelijk een grotere geheugenkaart plaatsen als de behoefte daar is.

 

Conclusie

De Samsung Galaxy Tab S3 is de beste android tablet die je op dit moment kun aanschaffen. Door de de S Pen en keyboard ondersteuning, het prachtige HDR scherm en de vier speakers is dit een tablet die nog wel even op de markt blijft. De prestaties zijn prima de tablet reageert snel, laad snel en bij geen enkele app heb ik een hapering bespeurd. Doordat Samsung heeft gekozen voor een populaire processor is lange ondersteuning van apps bijna gegarandeerd. De tablet is licht in gewicht en heeft door gebruik van glas en metaal een luxe uitstraling. Enige nadeel is dat je voor futureproof zaken betaald waar je op dit moment nog geen profijt van hebt.